A darabjaim
Neoklasszikus
Zongora
Kamara
Szimfonikus
Szörnyeké a világ!
Jakab és az ura
Néhány darabom MP3-ban
Kották
A Két Lator
MP3-ak
Galéria
Rövid leírások a darabokról, díjak
Virtuális CD
Fotográfiák
Rólam
Albumok
Apám portfóliója
Háttérképek
Írások
Napjaim romjai (titkos naplóm)
Linkek

Switch to English!

  Ez itt az oldal szines, villogó része:

 

This site is a member of WebRing. To browse visit here.

Legutóbbi frissítések
2007 VIII. 20. Lecseréltem a Siciliano-t egy fókább verzióval.
2007 VIII. 19. Az mp3-ak oldalon lecseréltem a "Zene borotválkozáshoz"-t egy új verzióval, és feltettem két új darabot: a "Nászfanfár", és a "Zene reggelihez" címût mindenféle formátumban. Továbbá befejeztem az "Y ügynök utolsó bevetése" címû elbeszélésemet. Ez természetesen az írások oldalon lelhetõ. Erõsen ajánlott.
2007 IV. 8. Az írások oldalon végre felbukkant számos mindeddig méltatlanul elfeledett mûvem, illetve néhány töredék.
2006. X. 30. Felkerült két remek darab, a Kozmosz és a Metropolis mindenféle formátumban, illetve egy Falalla címû bájos kórusmû és egy hegedû-gordonka szvit pdf-ben.Felraktam néhány tüneményes nyári képet szerénységemrõl, és ami a legfontosabb: december 31-ig letölthetõ az Írások oldalról a Lépeteg továk címû regényem. Hurrá!

2005. IX. 15. Felraktam az eddigi teljes 2005-ös zenei termésemet. Íme a mávek listája: Perpetuum mobile (zongorára és szimfonikus zenekarra hangszerelve), Kromatikus invenció, Dal szöveg nélkül, Pizzicato Keringõ, Toccatina (hangszerelt változat), Cirkusz szimfónia - Finálé, Urban Legend, Magyar tánc. A kották, a darabjaim és az mp3-mak közt érdemes keresgélni. Jó szórakozást!

2005. VIII. 2. Végtelennek tetszõ várakozás után végre valahára felraktam az elmúlt évem legkimagaslóbb opuszát a "Jakab és az ura szvit"-et, néhány briliáns fotóalbum társaságában.
2004. VIII. 24. Új arculat született, ráadásul felraktam négy lenyûgözõ fotót is. Zsíracélság!:)
2004. VIII. 17. Megszületetett végre a várva várt "Írások" oldal, amely felüdülést nyújthat a Kedves Látogatónak a muzsikámmal való ismerkedés szüneteiben.
2004. VIII. 15. Megújult az Mp3-oldal! Pontosabban egy csomó empéhármat kénytelen voltam letörtölni... Azért persze legalább a varázslatos szépségû, zsírúj háttérkép miatt érdemes megnézni.
2004. VIII. 14. Végre felraktam a "Szörnyeké a világ" teljes anyagát, mindenféle formátumban, (kivéve a "Finálé"-hoz tartozó .mid, és .nwc fájlokat, mert azokat nem találom) ezenkívül elkészült a "Kották" oldal, melyen egy szakajtónyi .pdf található elsõsorban zongoradarabjaimból. Ezúton szeretném felhívni a figyelmet ez utúbbi oldal egészen különleges dizájnjára.
2004. I. 23. A delpark.hu gyönyörû bannerje felkerült a nyitóoldal aljára.
2004. I. 3. Felkerült a "Darabjaimhoz" a "Szörnyeké a világ"-ból három dal, és a "Toccata 1999" címû opusz. Ezenkívül felraktam két új mp3-at is, (Fantázia, Toccata 1999) és létrehoztam a "legutóbbi frissitések" rovatot:)
2004. I. 2. Dr. Zed kapott a fõoldal alján egy meseszép bannert.
2003. XII. 27. Elkezdtem egy blogot, "Napjaim Romjai" címmel. Link a fõmenüben! (gyakran frissül)
 

Szervusz Kedves Látogató!

Ha már voltál olyan kedves és elzarándokoltál ide - szerény, virtuális hajlékomba - az a legkevesebb, hogy néhány szóban felvázoljam az elõtted álló lehetõségeket. Elõször is megtalálhatod itt a Két Lator 1999-es búcsúkoncertjének egy-két felejthetetlen pillanatát - Mp3-ban -, fotókat a Két Latorról, apámról, és rólam (bõvítések várhatók családi fotóalbum, és kutyáim életének pillanatfelvételei formájában), linkeket hasznos és élvezetes weboldalakra és végül rövid mûkedvelõ-zeneszerzõi pályafutásom legkiemelkedõbb alkotásait MIDI-ben, és NWC-ben. Kérlek, ez utóbb említett állományokra ne tekints úgy mintha szellemi munkám végtermékei volnának, a MIDI számomra csak olyan mint egy épitész számára egy makett lehet. Már nem a tervrajz amit csak a többi épitésznek és a kivitelezõnek szól, viszont korántsem a kész épület. Lakni ugyan nem lehet benne, de arra feltétlenül jó, hogy bárki számára hozzáférhetõen prezentálja a tervezõ elképzelését. (gondolom sokan vagyunk akik nem kaptak olyan zenei képzést, hogy egy partitúrára tekintve a zene eleven képe jelenjen meg a tudatunkban, szóval ez a piciny állomány hatalmas segítség lehet ha az ember olyan zenét kíván valamelyest megismerni amit sehol sem lel valódi elõadásban) Mivel nem kivánok a gép és az ember küzdelme a muzsikáért témakörben hosszú - és végtelenül unalmas - fejtegetésekbe bocsátkozni, most utadra enegedlek Kedves Látogató, remélelvén, hogy az elkövetkezendõ közös perceink - óráink - élvezetesen, és hasznosan telnek majd. (Még annyit szeretnék mondani, hogy az oldal külleme tekintetében minden felelõsség engem terhel. Figyelembe véve, hogy a vizuális mûvészetekhez nincs semmilyen érzékem, ha a design nem bántóan aszketikus, vagy viszolyogtatóan izléstelen, akkor elértem a célomat)

Ha bármilyen kérdésed, kérésed, közlendõd van, kérlek ne habozz, a írj a preiszner@lycos.com, vagy a preiszner@musician.org címre! (a lycos-t gyakrabban nézem, de ritkábban mûködik:)

Preiszner Miklós

(a Preiszner-hagyaték hivatalos gondozója, és a Preiszner-oldalak webmestere)

 
OnClassical.com recognized Contributor
Preiszner Miklós is recognized Contributor to the OnClassical.com site.

 

A Közgazdasági Politechnikum nomádtáborában, és a Másik Színház "Szentivánéji álom" elõadásain megismert és megszeretett "Siciliano" (kvázi "Jó kezem nem remeg"-variációk) új verziója letölthetõ itt. Klikk a rokonszenves fiatalemberrel!

Preiszner Miklós - Siciliano